Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Slovenské lázně

Slovensko je země, kde najdete přes 1 300 minerálních pramenů a kde je značný počet lázeňských míst. Zejména v poslední době prošla jednotlivá střediska důkladnou a rozsáhlou modernizací tak, aby uspokojila i ty nejnáročnější klienty nejen z tuzemska, ale i ze zahraničí.

Pokud se rozhodnete pro lázeňské pobyty na Slovensku, ať už to jsou stále oblíbenější krátké víkendové pobyty, nebo různé relaxační a wellness pobyty, tak se sem můžete vydat hned a bez obav z jazykové bariéry.

Na Slovensku se lehce domluvíte i česky – těch pár odlišných výrazů nezpůsobí žádnou tragédii, maximálně se případnému nedorozumění zasmějete.

Historie slovenských lázní sahá až do 13. století, kdy můžeme najít první doložené zmínky o vyvěrajících pramenech. Ovšem nejen minerální vody jsou používány k léčbě, například sirné bahno v Piešťanech má unikátní složení a nemá obdoby téměř v celém světě. Minerální zdroje se používají jak k pitným kúrám, tak k různým koupelím. Proto se na Slovensku léčí neduhy pohybového aparátu, trávicího a vylučovacího ústrojí, dýchacích cest a nesmíme zapomenout ani na choroby kožní. K nejmalebnějším lázním patří Trenčianské Teplice, Rajecké Teplice, Bardejov, Dudince, Bojnice, samozřejmě velmi známé jsou i Piešťany, Sliač, Brusno, Nový Smokovec a řada dalších.

Dostali jste po přečtení těchto řádků chuť relaxovat ve slovenských lázních? V tom případě se obraťte na internetovou cestovní kancelář Relax & Wellness, specialistu na prodej lázeňských a wellness pobytů pro samoplátce. Lázně Slovensko má co nabídnout, tak neváhejte a vydejte se k našim sousedům na dovolenou.

 
Tagy: , , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist