Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Zahájení sezón v lázních

Vážení a milí příznivci lázeňských a wellness pobytů a procedur, v dnešním článku Vám nabídneme několik tipů, jak strávit nejbližší květnové víkendy. Počasí tomu sice zatím nenapovídá, ale opravdu se ve většině lázní blíží zahájení hlavní lázeňské sezóny.

Jako první se hlásí moderní moravské lázně Hodonín. Tam bude slavnostní zahájení 33. sezóny již v sobotu 7. května. Pod názvem Lázeňský kulturní koktejl bude návštěvníkům po celý den k dispozici jarmark lidové tvořivosti a prodej uměleckých předmětů. Zkrátka nepřijdou ani milovníci hudby, zpěvu a tance. Melody Gentlemen Lednice představí hudbu časů našich babiček, na dvou módních přehlídkách bude prezentována klobouková tvorba 20. a 30. let minulého století.

A kdybyste chtěli stihnout ještě i Lednici, tak od 14 hodin se koná akce s názvem MÁJOVÁ SLAVNOST aneb rozmarné lázeňské odpoledne v duchu romantických časů první republiky. Čeká na Vás bohatý kulturní program, jarmark, zdarma ohřívané lázeňské oplatky a lázeňský likér, pro návštěvníky v dobových kostýmech občerstvení a lístek na plavbu lodí zdarma. Těšit se můžete na pohádky, hudbu stříbrného plátna, ukázku dobových společenských šatů a tanců, historická kola, veterány apod.

Hned další víkend se na zahájení sezóny přesuneme do lázní Jeseník. Tady bude akce probíhat od pátečního večera 13.5., kdy v Kongresovém sále lázní bude v 19 hodin zahájen slavnostní koncert In memoriam A Kubálka. V sobotu 14. května se před hlavním lázeňským domem Priessnitz představí jesenické mažoretky se svým vystoupením. Následovat bude žehnání balneoparku a pramenům. Slavnostní program bude pokračovat koncerty různých hudebních skupin, vystoupením šermířů a vyvrcholí noční ohňovou show.

O stejném víkendu se bude zahajovat i sezóna v Teplicích nad Bečvou. Potěší Vás páteční koncert Felixe Slováčka a v sobotu autogramiáda „tváře lázní Teplic nad Bečvou“ Zlaty Adamovské. Samozřejmě bude po celý den probíhat kulturní program a soutěže pro děti i dospělé.

V sobotu 21. května se sejdeme ve východních Čechách v Anenských slatinných lázních Bělohrad. I zde bude sezóna zahájena pochodem mažoretek a vystoupením folklórního souboru. Jako doprovodný program celé akce bude probíhat soutěž kuchařských týmů o nejlepší palačinku spojená s ochutnávkou. Celým dnem bude provázet zpěvačka Heidi Janků. A abychom po konzumaci palačinek neztloustli, bude připraven minigolfový turnaj pro všechny věkové kategorie.

Neváhejte a navštivte lázně s námi. Rádi Vám pomůžeme vybrat pobyt právě pro Vás.

 
Tagy: ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist