Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Jihomoravské lázně

Krásné Slovácko

Podle celoevropského průzkumu cestování z roku 2009 jednoznačně vyplývá, že pro většinu lidí mezi 25 až 55 lety dovolená už nepředstavuje jen relax a odpočinek, ale také aktivní program, jak strávit volný čas.

Tomu nasvědčuje i vývoj v České republice, kdy stále více dospělých hledá pro chvíle odpočinku pobyt v lázních a wellness hotelech.

Relaxace na jižní moravě

Dnes spolu navštívíme troje lázně jihomoravského regionu – nejmladší lázně Lednice, lázně Hodonín, které mají větší tradici a lázně Ostrožská Nová Ves, které leží na Slovácku. V obou zařízeních, které se snaží o propojení termínu příroda s wellness aktivitami a jsou založeny zejména na přírodních a regionálních hodnotách, se svěříte do rukou skutečných odborníků a k tomu na Vás bude působit jako přírodní zdroj velmi kvalitní jodobrómová voda, která zmírní především Vaše problémy s pohybovým aparátem.

Lázně Hodonín byly otevřeny v červenci 1979 tehdy jako pobočka lázní Luhačovice. Bylo dosahováno zajímavých výsledků při léčbě chronických kloubních onemocnění při koupelích v jodobromové solance. Úspěchy byly tak výrazné, že vzniklo samostatné lázeňské zařízení, kde se léčí onemocnění pohybového aparátu a kardiovaskulárního systému. V neposlední řadě jsou lázně Hodonín i vyhledávaným místem k relaxaci a odpočinku. Lázeňský komplex se nachází v překrásném parku, který vyniká zajímavou zahradní architekturou. Víkendový nebo i delší pobyt se projeví blahodárným působením nejen na Vaše tělo, ale i na Vaši mysl.

Lázně Lednice jsou opravdovým nováčkem na mapě lázeňských zařízení České republiky a byly otevřeny teprve v roce 2007. Moderní rehabilitační zařízení Vám nabídne bydlení, stravování i lázeňské procedury pod jednou střechou, což ocení zejména klienti s omezenou hybností. Pokud máte opravdu málo času, pak můžete využít blahodárné působení ambulantních procedur. Ale určitě se sem příště rádi vrátíte třeba na víkendový pobyt, nebo prodloužený víkend, popřípadě i na týdenní pobyt. Vždyť v Lednici a okolí je toho tolik k vidění. A během víkendového pobytu určitě nestihnete vyzkoušet zajímavé procedury, které třeba ani jiné lázně nenabízejí, jako např. brusinkovou kúru, vinnou kúru, koupel se šampaňským apod. Lázně Lednice jsou vyhledávány i ze strany rodin s dětmi.

Do třetice se budeme zabývat lázněmi Ostrožská Nová Ves, které leží v samém srdci Moravského Slovácka. Lázně patří do skupiny lázní a hotelů pod společností Royal Spa. Lázně Ostrožská Nová Ves se specializují na různá kožní onemocnění a hlavně na léčbu lupenky. Zařízení prodává také svou vlastní sirnatou kosmetiku. Slovácké lázně mají 3 budovy, které jsou umístěny v parku – hlavní a dvě menší vilky – Šárku a Vlastu. Svým charakterem se řadí mezi menší, rodinné lázně. Celková ubytovací kapacita Sirnatých lázní je 137 lůžek – 85 pokojů. Royal Spa obdržela ocenění za nejlepší lázeňskou společnost roku 2010.

 
Tagy: , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist